مشکل سوریه این است که "همت" و "خرازی" ندارد
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی باشگاه خبرنگاران؛ سردار سرلشکر پاسدار حاج قاسم سلیمانی در مراسم یادواره یکصد و چهل تن از فرماندهان و مسئولین واحد لشکر 27 محمد رسولالله (ص) با عنوان پرچمداران دوکوهه که در تالار بزرگ وزارت کشور برگزار شد اظهار داشت: شاید پس از انقلاب هیچ صحنهای جامعتر از جنگ در معرفی حقیقت اسلام در همه ابعاد نداشتهایم یعنی صحنهای که یک جا بخواهد حقیقت اسلام و به خصوص تشیع را چه در بُعد جمعیت و چه در بُعد زمان معرفی کند، مانند جنگ نبوده که در همه ابعاد نیز میتوان این موضوع را ثابت کرد.
وی افزود: انسانهای موجود در جنگ، فرهنگ و مجموعه افکار، اعمال، مدیریت و رفتار آنها تداعی حقیقت اسلام بود و عرفان، معنویت، اسلامشناسی، انسان سازی، اسلام ناب، تبعیت و ولایتپذیری حقیقی در همه ابعاد ساری و جاری بود.
فرمانده سپاه قدس تصریح کرد: در ذهن همه، چند مشخصه جنگ جامعتر از همه بودند که ویژگیهای دیگر جنگ را تحت تاثیر خود قرار داده بود، یکی از آنها مذهبی بودن جنگ ما بود که البته به معنای یک فلسفه طایفهای و اختلاف میان سنی و شیعه نبود، بلکه گرایش و هویت مذهبی حاکم بر جنگ به دلیل رهبری امام و حاکمیت ارزشهای مذهبی بود.
سردار سرلشکر سلیمانی با بیان اینکه جنگ به تمام معنا یک حقیقت مذهبی داشت، گفت: در رفتارها و مدیریتها و رفتار با دشمن این حقیقت حاکم بود؛ مثلا در عملیات والفجر 8 یک بسیجی به خلبان دشمن که نیروهای ما را بمباران کرده بود و اسیر شده بود یک سیلی زد اما فرمانده لشکر ما به همین دلیل به آن بسیجی نهیب زد و او را از ادامه جنگیدن محروم کرد یا اینکه در برخی از عملیاتها به خاطر حضور یک عابر پیاده از بمباران یک پل، خودداری میکردیم لذا رفتار مذهبی بر همه شئون جنگ حاکم بود، در ملاکهای انتخاب فرماندهی نیز همین ویژگی اساسی حاکم بود.
وی اظهار داشت: ویژگی دوم دفاع مقدس تاثیرگذاری جنگ هم از لحاظ درونی در میان افراد رزمنده و هم از لحاظ بیرونی در بازگشت افراد و تاثیرگذاری آنها بر جامعه بود،لذا یکی از کانونهای اصلی مذهبی جامعه ما جنگ بود؛ یعنی آمد و شدهای خیل بسیجیان به داخل جبهه و بازگشت به جامعه تحول عظیمی را در کشورمان به وجود آورد و شاید هیچ عاملی مانند جنگ تا به حال اینگونه در حرکت جامعه به سوی کمال و معنویت تاثیر نداشته است.
فرمانده سپاه قدس افزود: سومین ویژگی "تغییر ملاکهای جنگ" بود زیرا یکی از اتفاقات درون این جنگ و نقاط قوتی که باعث شکسته شدن بنبستها علیرغم نابرابری با دشمن و تفاوت امکانات، "ویژگی معنویت فرماندهان" ما بود.
سردار سرلشکر سلیمانی تصریح کرد: دشمن به اندازه افراد ما تانک میآورد و در عملیات کربلای 5 در غرب کانال ماهی به جای نفر عراقی تانک میدیدیم و یا وقتی دشمن شروع به ریختن آتش میکرد با نظم خاصی همه جا را گلولهباران کرده و تمام زمین آماج توپ و خمپاره بود که بعضا گلوله بر جای گلوله فرود میآمد و یک متر را هم جا نمیگذاشت.
وی گفت: پس از جنگ و سقوط صدام کمک این کشورهای عربی که طلب خود را داشتند و حجم کمکهای دنیا و تنها یک رقم کشور عربستان چندین برابر حجم کل امکانات ما در جنگ بود و حتی در بین سربازان دشمن کهنهسربازان و نیروهای متخصصی با 8 تا 10 سال سابقه حضور داشتند، در حالیکه نیروهای ما که وارد عملیات میشدند عموما سه ماه سابقه داشتند و بعضا در استانها پشت جبهه را نیروهای 45 روزه پر میکردند که یک مشکل بود؛ همچنین دشمن توانسته بود به اجبار از جمعیت 22 میلیونی عراق در مقابل جمعیت 45 میلیونی ما، 1.5 برابر ما نیروهای خود را به جنگ آورده و نگه دارد.
فرمانده سپاه قدس اظهار داشت: در چنین جنگی با این تفاوتهای اساسی نیروهای تازه تاسیسی مانند سپاه، پرچمدار و خط شکن بود و لشکری ساخت که افرادی مانند حاج احمد متوسلیان، شهید شهبازی و شهید چراغی لشکر محمد رسولالله (ص) را تاسیس کرده و اولین عملیات به نام فتحالمبین را انجام دادند؛ در این لشکر فرمانده گردان خودش موسس گردان و مسئول بسیج کردن نیروها بود.
سردار سرلشکر سلیمانی تصریح کرد: آن ویژگی که این نابرابریها را کنار زد ابتکاراتی بود که در صحنه دفاع مقدس اتفاق افتاد. تفاوت فرماندهانی مانند شهید همت،حاج احمد متوسلیان و فرماندهان شهید دیگر با ارتشهای کلاسیک دنیا در یک کلمه بیا و برو در جنگ بود، یعنی آن ایستادن در جلو و گفتن بیا تاثیر فوقالعادهای در میان نیروها داشت.
فرمانده سپاه قدس با بیان اینکه از 12 لشکر تاسیس شده در جنگ 7 فرمانده شهید شدند، گفت: از لشکر 27 محمد رسولالله (ص) چهار فرمانده لشکر پشت سر هم یعنی حاج احمد متوسلیان، شهید چراغی، شهید همت و شهید حاج عباس کریمی به شهادت رسیدند و سپس شهید صالحی و بعد از آنها هم سردار کوثری که شهید زنده هستند؛ در کل از میان فرماندهان لشکر قریب به 70 درصد شهید شدند. در جنگ وقتی فرماندهای به نیروها میگفت "بیا"، مانند ملکه زنبور عسل بود که دور او میچرخیدند؛ در جنگ اداره و مدیریت کار با این حالت صورت میگرفت و بنبست شکنی انجام میشد.
سردار سرلشکر سلیمانی با اشاره به اینکه دو عامل اصلی جنگ را تبدیل به حقیقت اسلام در همه ابعاد و ایجاد یک تحول عمده کرد، گفت: آنچه که جنگ را در یک دوره بسیار طولانی به یک مکتب و مدرسه تبدیل کرد و هنوز جوانان در مناطق عملیاتی جای پای رزمندگان را میبوسند و حتی شاید محبوبیت کسی مانند شهید همت در سراسر کشور از یک مرجع تقلید بالاتر باشد، عامل مبنایی اسلام بود که امام همه تلاش و توجهش در جنگ به اسلام معطوف بود و ایشان هیچ جملهای ندارند که در آن پیروزی یا شکست باشد و همواره میفرمودند که مقصد ما اسلام و پیروزیهای ما از خداست.
وی افزود: دومین عامل تاثیر میدانی فوقالعاده فرماندهان جنگ بود؛ مثلا در عملیات کربلای 4 که نیروها در حال پوشیدن کفشهای غواصی بودند، عملیات لو رفت و دشمن در یک منطقه کوچک، آتش عظیمی به راه انداخت؛ در همان موقع فرمانده گردان چشم در چشم من دوخت و با نگاه خود از من میخواست کسب تکلیف کند جوی خون به سوی رودخانه روان شده بود و 10 ، 15 نفر در همانجا شهید شدند و یا اینکه در عملیاتی اگر در اول پل 300 نفر حضور داشتند در آخر پل به 200 نفر میرسیدند و شهید میشدند اما این فرمانده ایستاده میآمد و وقتی به او گفتند برو سوالی نمیکرد و با شعار یا زهرا و یا حسین میرفت.
فرمانده سپاه قدس اظهار داشت: به رغم اینکه برخی فکر میکنند عملیات کربلای 4 ناموفق بوده به اعتقاد من یکی از موفقترین عملیاتها به دلیل حضور همین فرماندهان بزرگ بوده است. یکی از قصههای دردناک شهادت حاج همت و یکی از زیباترین آنها نیز شهادت مهدی باکری بود که در سالروز شهادت هر دو آنها هستیم؛ این قلهها بودند که دامنهها سرسبز شد و این هوا و لذت حضور در دامنه به دلیل بلندی و کشیدگی این قلهها بود که تحول عظیمی را در جنگ بوجود آورد. کسانی مانند مهدی باکری و حاج همت محدودیت فوقالعادهای در میان رزمندگان داشتند.
سردار سرلشکر سلیمانی تصریح کرد: در جزیره جنوبی در یک سنگر کوچک نشسته بودیم و همان روز حمید باکری شهید شده بود، در حالیکه برادش مهدی فرمانده لشکر خم به ابرو نمیآورد که قابل توصیف نیست. شهید حمید باکری در لشکر هیچوقت به مهدی نگفت برادر، بلکه میگفت آقا مهدی.
وی گفت: در آن روز حاج همت و حاج عباس کریمی فرماندهانی بودند که حدود 40 نیرو داشتند و به خط حمله کردند اما وقتی دشمن حمله کرد به یکی از بچهها به نام میرافضلی گفتم که برو و یک گردان نیرو از رزمندگان چاه نفت در جزیره جنوبی به شهید همت بده، اما در آن عملیات هم حاج همت و هم عباس کریمی به شهادت رسیدند و حتی پیکر شهید همت تا چند ساعت در آنجا افتاده بود و کسی از آن اطلاع نداشت.
فرمانده سپاه قدس افزود: در جنگ چند شهید با هم عهد میبستند که اگر یکی شهید شد، آن یکی نیز زودتر شهید شود تا با هم به بهشت بروند؛ مثلا شهید مهدی باکری و شهید احمد کاظمی با هم صحبتهای عجیبی داشتند. وقتی مهدی به غرب رودخانه دجله رفت و در کنار یک گروهان ماند نوار صدای او در حالی که مجروح بود آرامش و تومانینه خاصی داشت که واقعا شنیدنی است. وی در کمتر از 20 دقیقه بعد در محاصره کامل و بدون نیرو در غرب رودخانه دجله به شهادت رسید. شهید احمد کاظمی به شهید باکری اصرار کرد که به عقب بیاید اما ایشان گفتند احمد بیا اینجا که اگر بیایی من چیزی را میبینم که تا ابد از هم جدا نخواهیم شد و بعد باکری به شهادت رسید که تاکنون نیز مفقودالجسد است؛ سه چهار نفر اصرار داشتند که احمد کاظمی که به دلیل غم شهادت مهدی باکری حاضر به عقبنشینی نبود را به عقب بیاورند.
سردار سرلشکر سلیمانی اظهار داشت: نقش معنویت فرماندهان در دفاع مقدس بینظیر بود و اگر از فرماندهان شهید زنده موجود سوال کنید میگویند که در اخلاق، رفتار، دین ،معنویت و صبر بدون استثنا کسانی مانند همت، متوسلیان، چراغی، کریمی و ... در قله بودند؛ این تاثیر یک انسان صالح در راس یک ساختار است که تحول اساسی به وجود میآورد.
وی تصریح کرد: اگر در راس انقلاب اسلامی ما در ابعاد مختلف انسانهای صالحی مانند امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری نبودند، هیچوقت این حجم ارزشها در نظام بوجود نمیآمد، لذا جنگ به دلیل اینکه در راس آن امام راحل و فرماندهان به عنوان انسانهای صالح حضور داشتند جنگی پرافتخار و تاثیرگذار شد.
فرمانده سپاه قدس افزود: کسانی که هماکنون در میان لبنانیها و فلسطینیها با آمریکا و اسرائیل میجنگند با الهام از این سرچشمه معنوی مبارزه میکنند.
سردار سرلشکر سلیمانی خاطرنشان کرد: مشکل دولت و کشور سوریه این است که کسانی مانند شهید همت، شهید خرازی و شهدای دیگر از خودشان ندارند.
انتهای پیام/